• Страници

  • Архив

  • Категории

  • Реклами

За нас

Welcome!Willkommen!Bienvenue!

Добре дошли!

В този блог ще информираме читателите и приятелите на РБ“ Ст. Чилингиров“ Шумен за събития, инициативи и конкурси, свързани с чуждоезиковата читалня и чуждите езици изобщо.

Ако искате да участвате или ви е необходима повече информация, можете да ни посетите и да се свържете с нас:

Работно време на читалнята:

понеделник – петък: от 8.00 ч. до 18.30 ч.
събота: от 9.00 ч. до 17.00 ч.
Почивен ден: неделя

Контакт:

тел. 054 877-332 вътр. 111

email: reading_lib@yahoo.com

d187d0b5d187

Чуждоезиковата читалня в РБ”Стилиян Чилингиров” е открита на 9 май 2007 г. благодарение на посолството на САЩ в България, което помага на библиотеката да получи финансиране по линия на културната програма ABLE.

Читалнята предлага на своите читатели богат справочен фонд – енциклопедии, речници, разговорници и самоучители на английски, немски, френски, испански, италиански език. За домашно ползване се предлага художествена литература. В помощ на всички, изучаващи западни езици – езикови курсове на книжни и аудионосители, CD, периодични издания.

Нашите най-малки читатели могат да усвояват английски език с помощта на картинни речници и мултимедийни продукти.

През месец септември 2011 Посолството на САЩ в България дари на РБ „Стилиян Чилингиров” интерактивна обучаваща система ELS, която предоставя възможност за групови и самостоятелни занимания по английски език в привлекателна форма. Предназначена е за деца на възраст над  пет години и ученици. Те могат да изучават английски под формата на игри или да ползват електронни книги и справочници. Специализиран браузър осигурява достъп до повече от 100 образователни сайта в Интернет.

Заповядайте!

Реклами
%d блогъра харесват това: